Diferensiasi tren rega pasar coil

Wiwit taun 2022, transaksi pasar coil sing adhem lan panas wis rata, lan pedagang baja wis nyepetake kiriman, lan umume ngati-ati babagan prospek pasar.Ing 20 Januari, Li Zhongshuang, general manager Shanghai Ruikun Metal Materials Co., Ltd., ngandika ing Interview karo reporter saka China Metallurgical News sing ing kahanan kawicaksanan wutah stabil, Rising biaya lan nolak persediaan baja, iku samesthine. sing gulungan panas mbalek bakal mbalek metu ing short term.Rega piring utamané stabil, lan rega coil cold-rolled bakal rada fluktuatif.

Miturut Li Zhongshuang, wiwit awal taun iki, pasar gulungan gulungan kadhemen lan panas ora mlaku kanthi lancar, kanthi rega fluktuasi, mundhak lan mudhun, nuduhake diferensiasi.Saiki, pasar coil hot-rolled ditondoi kanthi "penyediaan lan permintaan sing lemah".Dikarepake yen minggu sadurunge Festival Musim Semi bakal stabil, dene pasar gulungan gulungan kadhemen bakal rada fluktuatif.

Dideleng saka kahanan transaksi pasar, pedagang baja umume ngrasa yen dodolan ora lancar, lan pangguna hilir tuku kanthi dikarepake.Sawetara pedagang milih ngedol kanthi rega sing luwih murah supaya bisa ngirim luwih akeh, sing nyebabake fenomena umum "turun rahasia" ing rega baja.Nanging, ing kabèh, mentality pedagang baja Sejatine stabil, lan isih ana pangarepan kanggo kadhemen lan panas mbalek pasar coil taun iki.

Li Zhongshuang pitados bilih pasar coil kadhemen lan panas-mbalek bakal njaga kahanan operasi saiki ing short term.Dipengaruhi dening faktor kayata "rega nanging ora pasar" sak Festival Spring, rega coil kadhemen lan panas-mbalek Sejatine stabil bubar, lan samesthine kanggo stabil lan ngiyataken sawise Festival Spring.

Kaping pisanan, kahanan produksi lan dodolan pangguna akhir hilir saya apik, lan intensitas panjaluk bakal saya tambah.Miwiti industri mobil minangka conto, ing Desember 2021, kahanan produksi lan dodolan industri mobil saya apik, volume produksi lan dodolan mundhak saben wulan, tingkat wutah output diganti saka negatif dadi positif, lan volume penjualan mudhun. dening 7,5 persentasi poin sasi-ing-sasi.Ing taun 2022, industri otomotif wiwit apik, kanthi produksi lan dodolan terus mundhak.Statistik saka Asosiasi Informasi Pasar Kendaraan Penumpang nuduhake yen ing minggu pisanan Januari taun iki, rata-rata dodolan eceran saben dina saka pasar kendaraan penumpang sempit ing negaraku tekan 58.000 unit, mundhak 6% saben taun lan sasi- saben wulan mundhak 27%.Asosiasi Produsen Otomotif China prédhiksi manawa dodolan mobil ing negaraku bakal tekan 27,5 yuta ing taun 2022, mundhak udakara 5% saben taun.Sawetara analis industri percaya manawa panjaluk baja ing industri otomotif ing taun 2022 bakal udakara 56 yuta ton, mundhak taun-taun 2,8%.

Kapindho, tekanan inventaris gulungan gulungan kadhemen lan panas ora apik.Statistik nuduhake yen ing 14. Januari, persediaan gulungan panas ing 35 pasar utama ing saindhenging negara ana 2.196.200 ton, nyuda 11.900 ton utawa 0,54% saka minggu sadurunge;persediaan gulungan kadhemen-mbalek ana 1.212.500 ton., nyuda 1.500 ton utawa 0,12% saka minggu sadurunge.

Katelu, biaya kaku ndhukung rega gulungan kadhemen lan panas-mbalek dadi stabil lan kuwat.Bubar, rega bijih besi, kokas, baja kethokan lan bahan mentah liyane kanggo baja terus mundhak.Contone, tanggal 20 Januari, rega indeks Platts 62% biji besi impor yaiku US $ 133,7 / ton, mundhak US $ 14,2 / ton saka US $ 119,5 / ton ing awal taun iki.Amarga rega bahan mentahan baja lan bahan bakar mundhak, tekanan biaya perusahaan baja saya tambah, mula kabijakan pambentukan rega pabrik baja dhasar adhedhasar dhukungan rega, sing dadi dhukungan sing kuat kanggo stabilisasi rega baja.


Wektu kirim: Feb-15-2022