Rega bijih besi bisa mudhun ing awal 2022

Ing 2021, rega bijih wesi bakal munggah lan mudhun, lan fluktuasi rega bakal ngluwihi pangarepan akeh operator.Wong njero industri ujar manawa operasi geger pasar bijih besi bisa dadi norma.

Pasar bijih besi bakal fluktuasi ing 2021

Ing wiwitan taun 2021, sajrone Festival Taun Anyar lan Musim Semi, umume perusahaan baja ngisi sumber daya bijih besi, panjaluk bijih wesi dirilis, lan regane terus mundhak.Ing pungkasan kuartal pisanan, ing meksa saka Watesan produksi kuwat ing Tangshan, prices bijih wesi fluctuated lan ambruk.Ing tanggal 25 Maret, rega 65% bijih besi sing diimpor yaiku $ 192.37 / ton, mudhun $ 6.28 / ton saka akhir minggu sadurunge.

Ing kuartal kaping pindho, paningkatan produksi perusahaan baja ing njaba Tangshan digawe kanggo kesenjangan output ing Tangshan, lan output saka wesi babi tambah luwih saka samesthine.Utamane sawise 1 Mei, rega pasar varietas ireng mundhak kanthi cepet, lan rega akeh varietas mecah rekor paling dhuwur.62 % Rega maju bijih besi impor munggah menyang titik paling dhuwur 233,7 dolar AS / ton.Sawisé iku, liwat regulasi kawicaksanan, rega pasar varietas ireng ambruk banget, lan rega pasar bijih wesi mboko sithik fluctuated lan mudhun.Ing tanggal 8 Mei, rega bubuk wesi domestik yaiku 1450 yuan / ton;tanggal 14 Mei mundhak dadi 1570 yuan/ton;tanggal 28 Mei, mudhun maneh dadi 1450 yuan/ton.

Ing kuartal kaping telu, kena pengaruh kenaikan harga baja lan owah-owahan struktural ing persediaan, tingkat operasi tungku jeblugan ing pabrik baja tambah, permintaan pasar kanggo bijih wesi dirilis, lan rega fluktuasi ing tingkat dhuwur lan rada wungu.Ing tanggal 27 Agustus, rega bubuk PB 61,5% ing Pelabuhan Qingdao yaiku 1,040 yuan / ton, mundhak 25 yuan / ton saka minggu sadurunge.

Nanging, kanthi intensifikasi larangan produksi lan pengurangan produksi dening pabrik baja, produksi wesi babi wis mudhun kanthi cepet, permintaan bijih wesi wis nyusut, lan rega mudhun kanthi cepet.Ing 10 September, rega bubuk PB 61,5% ing Pelabuhan Qingdao yaiku 970 yuan / ton, mudhun 50 yuan / ton saka minggu sadurunge.Sawisé iku, rega bubuk PB 61% ing Pelabuhan Qingdao ambruk nganti udakara 500 yuan / ton, lan mboko sithik mlebu ing tahap pencarian ngisor.

Mlebet ing kuartal kaping sekawan, pasar bijih wesi saya lembab lan lesu, kanthi permintaan sing nyusut lan transaksi sing rata.Regane mudun maneh, mudun sakdurunge mundak terus munggah.Njupuk 62% bijih wesi sing diimpor minangka conto, tanggal 27 Agustus, regane 1.040 yuan/ton;ing 24 September, iku 746 yuan / ton.Ing wulan Oktober, rega pasar bijih besi mundhak luwih dhisik lan banjur mudhun.Ing tanggal 5 Oktober, rega 62% biji wesi sing diimpor mundhak dadi 876 yuan / ton, mundhak maneh 130 yuan / ton;tanggal 29 Oktober ambruk maneh dadi 806 yuan/ton, mudhun 70 yuan/ton.

Ing Nopember, rega pasar bijih wesi uga ambruk dhisik lan banjur mundhak, kanthi penurunan luwih gedhe tinimbang mundhak.Ing November 5, 62% saka bijih wesi diimpor iki dipetik ing RMB 697 / ton, mudhun dening RMB 109 / ton;ing 26. November tawaran mandegake Mudhun lan mbalek maneh, munggah kanggo RMB 640 / ton, munggah RMB 74 / ton.Ing pungkasan Nopember, rega 62% bijih besi sing diimpor mudhun 630 yuan/ton dibandhingake karo akhir Agustus.

Rega pasar bijih besi ing Desember nuduhake tren rebound.Ing tanggal 2 Desember, 62% bijih wesi sing diimpor dipetik ing 666 yuan / ton, munggah 26 yuan / ton;tanggal 10 Desember, regane 700 yuan/ton, munggah 34 yuan/ton;tanggal 17 Desember, regane 755 yuan/ton, munggah 55 yuan/ton.Sajrone minggu saka 13 Desember nganti 17 Desember, rega bubuk wesi ing wilayah domestik utama umume mundhak 30-80 yuan / ton.

Bisa dideleng saka lintasan rega pasar bijih wesi ing kuartal kaping papat yen ing Oktober lan Nopember, rega pasar bijih wesi ana ing saluran mudhun sing molah malih, lan penurunan luwih kuat tinimbang mundhak.Nanging, rega pasar bijih wesi ing Desember mandegake Mudhun lan mbalek maneh, lan Tambah ora cilik, ngetik saluran munggah maneh.Ing gati, Analysts industri pracaya sing: First, samesthine resumption saka produksi dening pabrik baja punika pasukan nyopir inti kanggo babak iki mbalek rega bijih wesi.Miturut statistik, rata-rata output saben dina saka baja mentah lan wesi babi dening perusahaan anggota Asosiasi Besi lan Baja China sing melu ing statistik ing awal Desember yaiku 1.9343 yuta ton lan 1.6418 yuta ton, mundhak 12.66% lan 0.59% sasi. -ing sasi.Kapindho, kena pengaruh rebound ing pasar berjangka.Wiwit pungkasan Nopember, rega bijih besi wis mbalek maneh kanthi signifikan, kanthi kenaikan paling gedhe luwih saka 20%.Kena pengaruh iki, rega pasar pasokan bijih besi terus pulih.Katelu yaiku spekulasi buatan.Ing kahanan kurang dikarepake, inventaris dhuwur, lan kontradiksi sing misuwur antarane pasokan lan permintaan, rega bijih wesi mundhak banget tanpa dhukungan, lan spekulasi buatan ora bisa ditolak.

Rega bijih besi bisa mudhun ing awal 2022

Operator lan wong njero industri umume percaya yen ing wiwitan taun 2022, pola "suplai sing kuwat lan permintaan sing lemah" ing pasar bijih besi ora bakal owah, sing nemtokake manawa rega pasar bijih wesi gampang mudhun lan angel mundhak. , lan fluktuasi mudhun.Sawijining lembaga riset ujar: "Dikarepake pusat rega bijih besi bakal mudhun ing 2022."

Ing wawancara kasebut, operator lan wong njero industri ujar manawa ana telung sebab ing mburi "suplai sing kuwat lan permintaan sing lemah" ing awal 2022.

Kaping pisanan, isih ana ing mangsa panas saka Januari nganti pertengahan Maret 2022, lan industri wesi lan baja ing wilayah Beijing-Tianjin-Hebei lan wilayah sekitar bakal mindhah produksi sajrone mangsa panas saka 2021 nganti 2022. Ing asas, saka 1 Januari nganti 15 Maret 2022, proporsi produksi perusahaan wesi lan baja ing kabeh wilayah sing relevan ora kurang saka 30%.

Kapindho, ing awal 2022, sawetara pabrik baja isih bakal ana ing kahanan mati pangopènan, sing bakal mengaruhi release kapasitas produksi.Miturut statistik sing ora lengkap, saiki ana kira-kira 220 tungku jeblugan ing industri baja nasional, sing nyebabake produksi wesi molten rata-rata saben dina kira-kira 663.700 ton, yaiku tahap sing kena pengaruh produksi wesi molten ing jaman kepungkur. telung taun.

Katelu yaiku ngoptimalake struktur industri wesi lan baja lan kanthi aktif ningkatake pangembangan perusahaan wesi lan baja sing bermutu.Ing proses panggantos kapasitas, perusahaan baja nyuda produksi baja jangka panjang, lan permintaan bijih wesi terus nyusut.Ing latar mburi "puncak karbon" lan "netralitas karbon", "Rencana Aksi Puncak Karbon sadurunge 2030" sing diterbitake dening Dewan Negara njlentrehake manawa bakal ningkatake optimalisasi struktural industri baja, kanthi sregep ningkatake demonstrasi tungku non-jeblugan. basis ironmaking, lan ngleksanakake kabeh-scrap tungku listrik.pakaryan.Kajaba iku, "Mratelakake panemume Komite Pusat Partai Komunis China lan Dewan Negara babagan Deepening Pertempuran Pencegahan lan Kontrol Polusi" njaluk promosi transformasi blast furnace-converter long-process steelmaking menyang tungku listrik proses cendhak. gawe baja.

Bisa dideleng saka rencana panggantos kapasitas produksi baja sing bubar diumumake yen kapasitas nggawe baja anyar sekitar 30 yuta ton, sing kapasitas nggawe baja tungku listrik ngluwihi 15 yuta ton, kanthi luwih saka 50%, tegese luwih akeh perusahaan milih proses pembuatan baja singkat.Mesthine, pambangunan sistem emisi karbon ing saindenging negara lan introduksi rencana aksi "puncak karbon" ing taun 2030 bakal nggawe kahanan kanggo perusahaan wesi lan baja nggunakake luwih akeh baja kethokan lan kurang bijih wesi.Ing taun 2022, dikarepake yen panjaluk bijih wesi dening perusahaan wesi lan baja bakal mudhun maneh, lan ora mungkin rega pasar bijih wesi bakal mundhak akeh ing wektu sabanjure.

Ing jangka menengah lan dawa, "puncak karbon" lan "netralitas karbon" isih bakal dadi faktor sing ana hubungane negatif kanggo ngeculake kapasitas produksi ing industri baja, sing bakal duwe pengaruh langsung marang permintaan bijih besi.Ing cendhak, faktor negatif ing pasar bijih wesi ora ilang, lan ora ana motivasi kanggo ndhukung munggah tajem ing prices.

Para ahli nyatakake yen ing jangka menengah lan jangka panjang, yen ora ana owah-owahan sing jelas ing pasokan lan panjaluk bijih wesi, ora ana basis kanggo rega bijih wesi mundhak banget.Rega titik bijih wesi relatif cukup yen ana ing kisaran US$80/ton nganti US$100/ton;yen ngluwihi US $ 100 / ton, dhasar lan dikarepake ora didhukung;yen tiba ing ngisor US $ 80 / ton, bisa uga ana sawetara liyane.Tambang kanthi biaya dhuwur bakal mundur saka pasar, ngimbangi pasokan pasar.

Nanging, sawetara wong njero industri percaya manawa kanggo prédhiksi tren pasar bijih besi ing awal 2022, uga kudu digatekake babagan pengaruh owah-owahan ing lenga olahan, bahan bakar, pasar batu bara termal lan pasar pengiriman ing wesi. rega pasar bijih.Ing 2021, pasokan global lenga, gas alam, lenga olahan, batu bara, listrik lan sumber energi liyane bakal nyenyet, persediaan bakal kurang, lan rega umume bakal mundhak banget, kanthi rata-rata mundhak saben taun luwih saka 30%.Kabeh biaya pengiriman sing luwih dhuwur.Kesenjangan ing kapasitas transportasi saya tambah, pasokan lan panjaluk transportasi laut dadi tegang, lan tarif barang mundhak.Miturut data sing relevan, ing taun 2021, rega pengiriman akeh garing (BDI) global bakal munggah kabeh, lan yen wis ngluwihi 5,600 poin ing wulan Oktober, mundhak kaping telu dibandhingake karo udakara 1,400 poin ing awal 2021, tekan dhuwur anyar. 13 taun.Ing taun 2022, tarif kargo segara samesthine bakal tetep dhuwur utawa malah mundhak anyar.Ing tanggal 9 Desember, Indeks Kering Baltik (BDI) ditutup ing 3,343 poin, munggah 228 poin utawa 7,3% sajrone periode sing padha.Ing tanggal 8 Desember, indeks kargo bijih logam pesisir ditutup ing 1377,82 poin.Saiki, rega seaborne terus rebound, lan samesthine indeks BDI bakal terus fluktuasi munggah ing jangka cendhak.

Analis industri percaya yen paling ora ing awal 2022, "kekurangan energi" global ora bakal rampung.Rega kapal sing dhuwur lan mundhake rega energi ing jaban rangkah bakal duwe pengaruh tartamtu ing rega pasar bijih besi.


Wektu kirim: Jan-08-2022