Apa impact konflik Rusia-Ukraina ing pasar baja domestik

Bubar, eskalasi konflik antarane Rusia lan Ukraina nyebabake guncangan ing pasar finansial global lan pasar komoditas, lan akeh pasar saham sing ngalami kerugian gedhe.Amarga pangarep-arep sing kuat yen konflik antarane Rusia lan Ukraina bakal ngganggu pasar komoditas internasional, ibukutha wis mili menyang produk finansial sing aman, lan sentimen short-selling ing pasar berjangka wis mundhak, sing uga duwe pengaruh tartamtu ing pasar berjangka baja domestik.Sawise rebound sedhela, ana tingkat penurunan sing beda maneh.Nanging, considering bobot saka Rusia lan Ukraina ing pertambangan lan industri baja chain, penulis pracaya sing konflik antarane Rusia lan Ukraina iku angel kanggo nimbulaké premium gedhe-ukuran kanggo sumber daya hulu ing chain industri baja negara, lan impact sakabèhé. ing pasar baja domestik diwatesi.gangguan jangka cendhak.

Ing sisih siji, data saka Asosiasi Besi lan Baja Dunia nuduhake manawa produksi bijih besi Rusia lan Ukraina ing taun 2020 bakal dadi 111,026 yuta ton lan 78,495 yuta ton, masing-masing, kanthi 4,75% lan 3,36% ing jagad iki, loro-lorone kang relatif cilik.Mulane, konflik antarane Rusia lan Ukraina ora bakal nyebabake kekurangan pasokan bijih besi global, sing bakal nyebabake kenaikan harga bijih.Kajaba iku, pasokan bijih besi menyang negaraku dening Rusia lan Ukraina diwatesi, saengga pungkasan bahan mentah pasar baja ora bakal kena pengaruh banget.

Ing sisih liya, umume dipercaya ing komunitas internasional yen ora mungkin konflik Rusia-Ukraina bakal terus rusak.Mulane, minangka risiko geo eksternal, pengaruhe ing pasar komoditas internasional lan pasar finansial luwih impulsif, lan pengaruhe bakal dicerna kanthi bertahap dening pasar.Kanggo pasar baja domestik, sanajan konflik Rusia-Ukraina minangka faktor dadakan bakal nimbulaké penghindaran resiko ing pasar, impact ing sisih emosi bakal cepet didandani tanpa owah-owahan dhasar ing fundamental pasar.

Kajaba iku, menehi kritik saka data output baja mentah Rusia lan Ukraina ing 10 taun kepungkur, output baja mentah Rusia tansah 2 nganti 3 kaping saka Ukraina, lan output baja mentah Rusia relatif stabil, nalika output baja mentah Ukraina nuduhake. tren mudhun saben taun.Ing 2021, produksi baja mentah Rusia bakal tekan 76 yuta ton, lan produksi baja mentah Ukraina bakal tekan 21,4 yuta ton.Saiki, amarga konflik antarane Rusia lan Ukraina, sawetara pabrik baja Ukrainia wis mandheg produksi.Eskalasi konflik antarane Rusia lan Ukraina wis nyeret pangembangan industri baja Ukrainia, lan uga nyebabake rega komoditas internasional.Nanging, sawise konflik, rekonstruksi infrastruktur Ukraina bakal mbantu ngrangsang pangembangan industri baja negara, saéngga nambah permintaan baja.

Bisa dikandhakake yen konflik Rusia-Ukraina ora duwe efek ngganggu jangka panjang ing pasar baja domestik, manawa saka segi bobot ing rantai industri baja utawa terus-terusan gangguan emosional.Nanging, munggah tajem ing prices lenga mentah ing pasar internasional mesthi bakal drive munggah prices lenga olahan domestik, kang bisa mengaruhi biaya logistics baja domestik kanggo ombone tartamtu, kang mbutuhake peserta pasar kanggo mbayar manungsa waé.

Ing tahap iki, logika nyopir pasar baja domestik isih ana ing sisih kabijakan lan sisih dikarepake.Minangka faktor gangguan eksternal, konflik Rusia-Ukraina luwih saka "gendang beat" lan ora bakal duwe pengaruh akeh marang tren rega baja domestik.Saiki, tingkat kabijakan terus nambah kontrol bijih besi kanggo njaga operasi stabil rega bijih.Ing wektu sing padha, wiwit pungkasan liburan Spring Festival, release saka dikarepake pasar wis ora kaya samesthine, kang wis mimpin kanggo kahanan saiki ngendi prices baja sluggish.Ing wektu salajengipun, nalika kontrol kabijakan durung loosened, iku angel kanggo rega bahan mentahan mundhak Ngartekno, lan iku ora kamungkinan sing platform biaya baja bakal munggah Ngartekno.Ing kahanan iki, pasar baja utamané bakal ditemtokake dening kualitas dikarepake "emas telung salaka papat".Ing proses ndandani panjaluk sing terus-terusan, ora ditolak manawa rega baja bisa uga duwe tren munggah.Nanging, ngelingi yen kahanan ing Rusia lan Ukraina durung jelas, risiko geopolitik eksternal isih ana, lan regulasi kabijakan domestik isih ana, harga baja ora nduweni syarat kanggo kenaikan sepihak ing wektu sing cendhak, lan bakal tetep. didominasi dening kejut lan fluktuasi.

ew

Wektu kirim: Mar-05-2022